Furnir Estetic

Furnirele estetice sunt cele folosite la furniruirea panourilor de PAL, MDF, panel, placaj, lemn masiv. Sunt foarte subțiri având grosimi cuprinse între 0,55 mm și 3 mm (blind furnir)
Sunt folosite din rațiuni estetice, si pentru a conferii plăcilor un aspect de lemn masiv.
Furnirele pot fi obținute din trunchiul copacului, ramurile groase care cresc imediat din trunchi, rădăcină și bube. Dacă se obțin furnire estetice, lemnul este ales cu grijă în funcție de mărime, vârstă și caracteristici vizuale: culoare, desen, specie, semne sau defecte naturale caracteristice. Această selecție și modul în care se face tăierea influențează desenul furnirelor.

Furnir Natural
Specii Stejar, Fag, Tei
Calitate A, B
Tip tăiere Crown cut, Tangențial, Radial, Semi-radial
Lățime Peste 100 mm
Lungime 2000 – 3000 mm

Blind de cant Storz (capăt de fibră)

Pentru fabricarea acestui furnir de cant ‘’storz’’ folosim furnir natural tăiat încrucișat în folii de 0.6 mm. Bucățile rezultate sunt unite pentru a forma o rola. În plus, pentru a consolida rola, se adaugă un furnir de 0,5 mm sub strat, obținându-se astfel un sandwich cu grosimea de 1,1 mm.
Folosind canturile de capat de fibra, placa furniruita va avea aspectul natural al unei plăci din lemn masiv, unde pe capete puteți vedea chiar si inelele de creștere.

Furnir de cant Storz
Specii Stejar, Frasin
Grosime 1 mm
Lățime 24, 25, 45
Lungime 25 mm