MDF Furniruit

MDF-ul sau Medium Density Fiber, insemnand fibra de densitate medie. Acest tip de material este realizat dintr-o gama larga de fibre de lemn lipite cu ajutorul caldurii si inaltei presiuni .
Plăcile MDF (Medium Density Fiberboard) sunt materiale de bază pentru mobilier, elemente de decor interior şi pardoseală industrială produse prin presarea fibrelor lemnoase cu adaos de rășini sintetice sub presiune mare si la temperaturi ridicate. Astfel plăcile au densitate și compoziție omogenă. Plăcile dovedesc o procesare perfectă la tăiere.
Furniruirea MDF ului consta in aplicarea unui furnir din lemn dintr-o specie valoroasa, direct pe placa de MDF brut. Acest lucru se realizeaza prin lipire si presare.

Lungime 2070/2200/2440/2800/3050 mm
Lățime 920/1220/1850/2070 mm
Grosime 4, 6, 9, 13, 16, 19, 23, 26, 31, 39 mm
Esență furnir Stejar/Fag/Cires/Sapelle/Frasin/Artar/Nuc
/Teak/Brad/Tanganika/Mukaly/Zebrano
Grosime furnir 0.6 / 1.5 mm
Calitate furnir A/B, B/C, B/BAL, Rustic/C, A/Brut, B/Brut
Greutate 750 kg/m3
Utilizare Mobila/decoratiuni interioare
Placă suport MDF
Esențe disponibile
Tehnică de îmbinare

Folosind o tehnologie avansată, suntem capabili să unim lemnul tăiat feliat într-o foaie de furnir. Imaginile de mai jos arată diferitel tehnici pe care le aplicăm. Acest lucru vă permite să decideți aspectul panoului. Puteți face alegerea optimă pentru aplicația dvs. Orice ai alege: lemnul real este întotdeauna unic și oferă proiectului tău acest caracter suplimentar.

Bookmatch
Book matched

Aceasta este metoda standard de îmbinare. Fâșiile feliate de lemn de furnir sunt oglindite, două câte două. Această tehnică arată în mod clar variațiile de model ale arborelui din foaia îmbinată.

Slipmatch
Slip matched

Fâșiile de furnir se potrivesc una după alta și apoi se îmbină. Aceasta este tehnica de îmbinare recomandată dacă furnirul trebuie să fie colorat. Deoarece toate benzile au aceeași parte în sus, nu există nicio diferență de culoare între benzi.

Reverse-slipmatch
Reverse slip matched

Furnirul este răspândit mai uniform pe toată foaia de furnir datorită combinației dintre cap.

Mixmatch
Mix-matched

Benzile de furnir sunt îmbinate aleatoriu cu variații de culoare și structură, creând un efect interesant, dar coeziv. Amestecul mixt este alternativa de furnir pentru efectul de scandură al lemnului masiv.

Despre calități